Асфалтиране на улици в община Мирково

“Автомагистрали Хемус” АД усилено работи по подготовка на улици за асфалтиране на територията на община Мирково. Съгласно сключения договор ще бъдат обновени три улици в Мирково, улици в с. Смолско и с. Бенковски. Общата стойност за изпълнение на дейностите по този проект възлизат на 887 639.25 лв. с ДДС. Възложител е община Мирково, която за втори път през годината осигурява необходимото финансиране за рехабилитация на улици.

Изпълнението на проекта започна на 5 октомври едновременно и на трите улици в Мирково. “Опълченска” е най-голямата по дължина и площ улица в селото. Извършено  е фрезоването на старата настилка и в момента се полага първи слой асфалт на кръпките. Предстои полагането на износоустойчивия слой от асфалт. Ще бъдат коригирани също съществуващите ревизионни и дъждоприемни шахти, а на входовете и рампите на гаражите ще бъдат монтирани нови понижени бордюри. На улица “Емил Марков” заедно с асфалтирането ще бъдат положени бордюри и ще бъде извършена необходимата корекция на шахтите. На улица “Крайречна” е подготвен изкопа за изграждане на подпорна стена край реката. Тя ще бъде изградена по иновативен начин от така наречените “габиони”. Те представляват метални мрежи напълнени с камък. По този начин се укрепва брега и се осигурява необходимата водопропускливост. Предстои пътното платно да бъде насипано с трошен камък за основа, монтиране на бордюри и асфалтиране.

В с. Смолско също ще бъдат асфалтирани улица “Опълченска” и улица “Цар Самуил”. В с. Бенковски също ще бъдат асфалтирани две улици. Предвижда се  и извършване на земни изкопни дейности, строителни работи по оформяне на пътя и асфалтиране, реконструкция и отводняване на участъците.